Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

 

Începând cu anul 2018, autorii lucrărilor publicate în Journal of Settlements and Spatial Planning beneficiază de posibilitatea ca articolele acceptate pentru publicare să fie incluse în categoria Online first. Această opțiune înseamnă facilitarea publicării rezultatelor cercetării cât mai repede după momentul acceptării lucrării pentru publicare, astfel reducând timpul de așteptare impus de apariția numerelor revistei în iunie și decembrie a fiecărui an.

Manuscrisele acceptate pentru publicare vor fi postate online imediat ce vor avea ultima versiune corectată. Fiecărui manuscris îi va fi desemnat un DOI și va fi disponibil pentru citare chiar înainte de a fi inclus într-unul din numerele revistei.

Articolele Online first vor avea dată proprie de publicare online (luna în care a fost postat pe website). După ce un manuscris va fi inclus în cuprinsul unui număr regulat al JSSP, acesta va avea informații referitoare la volum, număr și paginație.

Articolele publicate în regim Online first reprezintă varianta finală care va fi echivalentă și în varianta printată. Astfel, autorii sunt rugați să-și pregătească manuscrisele cu atenție deoarece nici o corecție legată de conținut nu va fi posibilă la varianta afișată online.